Online Romeo geholpen door cynische New Yorkers

12 november 2007

Een mooi verhaal van online romantiek inspireerde de normaal gesproken redelijk cynische New Yorkers afgelopen week om een jonge man het meisje van zijn dromen te vinden nadat hij haar in een drukke ondergrondse metro had gezien. Het was liefde op het eerste gezicht voor de 21 jarige webontwikkelaar Patrick Moberg uit Brooklyn vorige week zondag toen hij de betreffende 'rosy-cheeked woman' in Manhattan in de trein zag zitten. Ze schreef op dat moment in haar dagboek. De trein was dermate afgeladen vol dat hij haar in de menigte uit het oog verloor toen ze beiden uitstapten. Niet voor een gat te vangen ontwikkelde hij een soort zoek-pagina op zijn (door de enorme drukte bijna niet bereikbare) website. Hij tekende het meisje, met een blauwe korte broek en een rode bloem in het haar en schreef er zijn mobiele nummer, e-mailadres en oproep om hulp bij het traceren van de betreffende dame bij. En, in deze tijd van zich ontwikkelende sociale netwerken en online hulpverlening: het werkte.

Binnen enkele uren liep zijn e-mailbus over van de binnenkomende berichten en werd hij continu op zijn telefoon gebeld. Hij vertelde aan The New York Post dat hij zelf e-mails ontving waarin hem 'liefde' werd aangeboden. 'Some people said, 'I'm not the girl but you're so adorable, pick me instead''. Afgelopen dinsdag zocht een vriendin van de vrouw contact met hem en stuurde hem een foto zo dat hij kon zien of het inderdaad de juiste dame was. 'Found Her! Seriously!', schreef hij vervolgens op zijn website. 'We've been put in touch with one another and we'll see what happens'. De onbekende brunette uit de trein werd afgelopen donderdag bekend gemaakt als Camille Hayton uit Melbourne, die eveneens in brooklyn woont. 'This is crazy. I can't believe it's happening', vertelde ze aan The Post. Hayton, afgestudeerd in theater-, kunst- en fotografische wetenschappen aan de University of California Santa Cruz, schreef Moberg dat 'she wasn't sure if she would live up to my expectations and I said 'There are no expectations''. Moberg trekt zich nu weer terug in zijn persoonlijke leven, heeft zijn mobiele nummer van de website verwijderd en heeft een bericht ingesproken in zijn voicemail waarin hij aangeeft geen interviews meer te zullen geven. 'In our best interest, there will be no more updates to this website', zo schreef hij. Heel bloggend New York smult mee met dit liefdesverhaal. Is Moberg niet lekker, of heel slim of romantisch, of een stalker? Is het een advertentie of een soort cv van Moberg? Gezien de aandacht, heeft zijn website blijkbaar een snaar geraakt bij iedereen die wel eens baalde dat hij/zij geen gesprek had aangeknoopt met die leuke vreemde. De Australische loopt stage bij Blackbook Magazine in New York en werkt mee aan Sex and the City. Stiekem een pr-stunt? In ieder geval heeft Blackbook voldoende stof tot schrijven, want de affaire is op die site uitgebreid beschreven.'Unlike all the romantic comedies and bad pop songs, you'll have to make up your own ending for this'. En sommige New Yorkers zullen dat zeker doen, zich daarbij afvragend of Moberg het niet erg makkelijk heeft doen lijken om een speld in een hooiberg te vinden in een stand van 8 miljoen inwoners.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.