Xerox brengt slimme software voor het maskeren van gevoelige informatie

16 oktober 2007

Xerox heeft intelligente software ontwikkeld die teksten kan scannen op de aanwezigheid van gevoelige informatie en deze tekst vervolgens onherkenbaar kan maken. Volgens Xerox kan de software 'begrijpend' lezen en 'Intelligent Redaction' kunnen uitvoeren op stukken tekst. Met de software kunnen documenten zodanig beveiligd worden dat ze deels gelezen of gekopieerd kunnen worden, maar deels ook op slot zitten. Als de sleutelhouder besluit dat bepaalde informatie geheim is, zal de software vanzelf op zoek gaan naar alle documenten waar die feiten in genoemd worden, ook al worden ze anders geformuleerd. De gevonden stukken tekst kunnen dan met een druk op de knop versleuteld worden, zonder alles op slot te gooien. Naast het doorzoeken en beveiligen van informatie in grote hoeveelheden tekst kan de software gebruikt worden om bij te houden wanneer en door wie bepaalde informatie wordt opgevraagd.

Bij toepassingen denkt Xerox aan ziekenhuizen en advocaten, waarbij sommige stukken openbaar zijn maar andere delen vertrouwelijk zijn. Uiteraard zijn ook banken en overheden mogelijke klanten. De 'begrijpend lezen'-techniek van Xerox heeft ook nog andere toepassingen. Vorige maand kwam het Amerikaanse bedrijf Powerset in het nieuws dat de van Xerox gekochte algoritmes gebruikt om een slimme zoekmachine te maken. 'Traditional redaction has two big drawbacks. It requires a labor-intensive manual process to identify sections to censor, and management of different versions of the same document is cumbersome and difficult. Current software encrypts whole documents, while Intelligent redaction understands document context so it can perform partial encryption. Only sensitive sections or paragraphs are encrypted, while the rest of the document is not', zo zegt een woordvoerder van Xerox' Palo Alto Research Center. De software is nog steeds in ontwikkeling en de prijs is om die reden ook nog niet bekend. 'There are multiple ways to mix toners to create a single color, like teal blue. But since each of the individual toner colors reacts differently to infrared (IR) light, some combinations are detectable under infrared light and others are not', zegt mede-uitvinder Raja Bala, wetenschapper bij het Xerox’s Webster Research Centre in New York. 'Xerox uses that effect to create infrared text that is invisible to the human eye, but visible to an infrared camera. Another way to describe the process' zo vervolgt hij, 'is that we can develop a pair of cyan, magenta, yellow and black toner mixtures, one with very little infrared absorption and the other with a lot of infrared absorption. They will appear very similar to the eye under normal light, but very different under IR light. If one CMYK mixture is used as the background, and the other mixture as the text, then the result is a text message that is invisible or at least illegible under normal light, and easily detectable under IR light'. De nieuwe technologie wordt geincorporeerd in Xerox's FreeFlow® Variable Information Suite 6.0, die in september werd aangekondigd. Op 10 oktober maakte Xerox ook al een nieuwe vinding bekend: om fraude tegen te gaan ontwikkelde het bedrijf een nieuwe technologie die het aan gebruikers toestaat pagina's te printen met tekst die enkel met infrarood licht leesbaar is. InfraRedMark, zoals de technologie gedoopt werd, 'is printed with ordinary toner and can be produced on standard Xerox digital systems using regular paper. If a fraudster tries to alter or copy the document with the InfraredMark font, the text becomes illegible making the distortion apparent under infrared light'. Deze techniek vult bestaande documenttechnologie van Xerox aan, zoals MicroText, 'which prints text smaller than 1 point size' en ‘Glossmark text’, 'which prints text visible when the paper is tilted'. Een andere techniek, ‘FluorescentMark’ kan tekst printen die alleen zichtbaar is met ultraviolet licht, terwijl 'Correlation Mark' 'prints text visible only when a key overlay is superimposed'. 'The software streamlines the process of producing customized documents, and its specialty fonts can be used to help thwart counterfeiting. With variable printing, these security features can be personalized for each document, making it easier to authenticate and reducing the incentive for forgery. These specialty imaging technologies offer new, inexpensive ways for our customers to produce fraud-sensitive applications such as security badges, tickets, coupons, invitations, and more through multiple, individualized, linked and layered options', zo zegt Deborah Cantabene, vice president, workflow marketing, Xerox Corporation.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.