EMC’s SAN-omgeving zet trend

5 augustus 2008

EMC heeft opnieuw het midrange opslagsysteem Clariion herzien, maar nu met een spectaculair gevolg. 'In addition to bulking up capacity, the CX4 series includes built-in advanced features such as virtual provisioning, flash drives, improved network connectivity and enhanced disaster-recovery options', zo zegt Barry Ader, senior-directeur voor marketing voor opslagproducten van EMC. De nieuwe serie verdubbelt de opslagcapaciteit van het twee jaar oude CX3-systeem, wat overigens in de handel blijft. Wat echter zeer aantrekkelijk zal zijn voor kleinere en middengrote bedrijven op zoek naar snellere, efficiente en eenvoudig te beheren opslagsystemen, zijn de add-ins, die traditioneel gesproken alleen in de high-ens systemen van EMC terug te vinden zijn. 'Our customers want innovation as well as capacity and investment protection', zegt Ader. 'Not only does this scale from the small to big enterprises, it provides new levels of performance on a next-generation architecture'. Bedrijven willen groeiende hoeveelheden content opslaan en beveiligen; ze willen meer capaciteit in meer kosteneffectieve en meer energie-efficiente netwerkopslag. Dat althans zeggen de analisten. En een er van zegt dat 'EMC's product enhancements illustrate a new trend in network storage development'.


'This series signals to the market that it's not just about upgrading or making something cheaper or faster', zo zegt Ben Woo, analist bij IDC. 'This series indicates that vendors have to think about where the industry is going'. Of misschien beter: de wekker gaat luid en duidelijk af voor oude concurrenten als IBM en HP, wier systemen dezelfde capaciteit bieden maar dan zonder die high-end opties. Of tegen extra betalingen. 'The four new NAS additions to the 16-year-old Clariion line extend capacity from 480 to 960 drives. The addition of UltraFlex lets enterprises connect to future connectivity technologies including 8 gigabit per second (Gb/sec) Fibre Channel, 10Gb/sec iSCSI and Fibre Channel over Ethernet when needed without having to shut down the system', zo laat Ader weten. De aanvulling met solid state disks (of flash-drives) belooft de performance van het systeem aanzienlijk te verbeteren. EMC paste de technologie voor het eerst toe in de Symmetrix DMX-4 in januari. De opname van 'spin down'-mogelijkheden brengt de operationele kosten voor bedrijven terug doordat inactieve schijven in slaapmode kunnen worden gebracht om energie te besparen. De CX4-architectuur is ook volledig geoptimaliseerd voor EMC's VMware, zo zegt Ader, 'providing administrators an ability to over provision storage resources which can thwart runaway applications from hitting a brick wall when it comes to utilization. Virtualization lets enterprises create one pool of storage across a fragmented infrastructure'. De technologie is voorheen alleen beschikbaar geweest in EMC's Celerra-serie en de high-end Symmetrix-productlijnen. EMC's RecoverPoint-technologie is nu een standaardtool, waardoor herstel bij een calamiteit eenvoudiger wordt. 'What we've done is leveraged technologies we only had offered in high-end products and provided it to the mid-tier customer', zo gaat Ader verder. 'The goal is to help customers save money, while allowing a higher level of performance and availability all while reducing energy costs. All these benefits provide a tremendous amount of technology advantage'. De CX4-serie bestata uit vier modellen, van 120 drives tot 960 drives, met een toale capaciteit van 952 terabytes, 32 GB aan geheugen en maximaal 24 Fibre Channel en 16 iSCSi-poorten. 'This is a very sound package', zegt Mark Peters, analist bij ESG. 'There's not a lot to criticize'. En laten we dat dan ook niet doen….

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.