Volgens Cisco komt er een gigantische groei van Internet

20 juni 2008

Cisco Systems heeft een voorspelling gedaan over de groei van het Internet. Het verkeer op het netwerk zal jaarlijks met 46 procent groeien van 2007 tot en met 2012. Dat betekent een verdubbeling van het verkeer iedere twee jaar ! Dat betekent ook dat er een jaarlijkse bandbreedte nodig is van ongeveer 522 exabytes, meer dan half zettabyte. De Minnesota Internet Traffic Studies geven voor eind 2007 een groei aan van boven de 50 %. De groei die Cisco constateert kan dan nog wel eens wat hoger uitvallen. De Visual Networking Index (VNI) van Cisco mag dan ook serieus genomen worden, en wellicht zelfs aan de voorzichtige kant. Die voorspelling geven tegelijkertijd aan dat de komende jaren de storage-markt een enorme expansie zal doormaken en dat aspecten als digital archiving, compliance, retrieval steeds belangrijker zullen worden. 'In the consumer market, the advent of rich online video communications and entertainment, as well as social networking, has greatly increased the impact of online video on the network. In 2012, Internet video traffic alone will be 400 times the traffic carried by the U.S. Internet backbone in 2000. Representative of this trend, Internet video has jumped from 12 percent of the global consumer Internet traffic in 2006 to 22 percent in 2007. Video on demand, IPTV, peer-to-peer (P2P) video, and Internet video are forecast to account for nearly 90 percent of all consumer IP traffic in 2012'. En ook de zakelijke markt zal fiks groeien in dezelfde periode.

 


'The broad and increasing adoption of visual networking is having a significant impact on IP traffic growth for both consumer and business services markets worldwide', zegt Suraj Shetty, van Cisco. 'Until just a few years ago, 'exabyte' was an unheard-of term. However, because of the massive growth we're seeing, by 2012 we will have to reorient our vocabulary once again, as the metric that we need then will be the zettabyte'. De Cisco Visual Networking Index Forecast and Methodology, 2007-2012 en de daaraan verbonden Cisco "Approaching the Zettabyte Era" White Paper zijn onderdeel van de Cisco Visual Networking Index, een Cisco initiatief om kwantitatieve en kwalitatieve informatie te verschaffen aangaande trends in de IP netwerk vraag en gebruik. Het rapport geeft de volgende interessante resultaten:

  • 'Global IP traffic will reach 44 exabytes per month in 2012, compared to less than seven per month in 2007. In 2002, global IP traffic was five exabytes, which means that the volume of IP traffic in 2012 will be 100 times as large'.

  • 'Monthly global IP traffic in December 2012 will be 11 exabytes higher than in December 2011, a single-year increase that will exceed the amount by which traffic has increased in the eight years since 2000'.

  • 'Mobile data traffic will roughly double each year from 2008 through 2012. U.S. will surpass Japan in mobile traffic in 2009'.

Het zijn vooral de opkomende landen als China, Brazilie, Rusland, India, Oost-Europa die de grootste bijdrage aan de groei zullen leveren. China is de VS al gepasseerd als de grootste breedband- en mobiele markt. India heeft 41 miljoen Internetgebruikers, de op zeven na grootste Internetgebruiker onder de landen. Het Internetverkeer groeit het hardste in Latijns Amerika, gevolgd door West-Europa en Azie. De globalisering slaat ook hier toe; de VS-dominantie van het Internet gaat langzaam tot het verleden behoren. Overigens: een exabyte staat gelijk aan 1 miljard GB, oftewel 1000 PB oftewel 250 miljoen DVD's. Een zettabyte is 1000 miljard GB, 1000 EB oftewel 2,5 miljard DVD's. Ga er maar an staan bij de archivering daarvan.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.