Kostenvriendelijke archivering binnen bereik

3 juni 2008

Mimosa Systems brengt een nieuwe archiveringstool uit die belooft een enorme verbetering te brengen voor 'retention, retrieval and recovery processes for archiving files, e-mail, instant messaging and content housed on back-up tapes'. De tool wordt NearPoint File Systems Archiving (FSA) genoemd, waarvan het bedrijf stelt dat het ' will boost storage efficiencies and cut costs'. Het systeem 'keeps just one 'global' instance of a document for e-discovery and retention purposes, and lets enterprises move user files off high-cost arrays'. Dat althans stelt het vijf jaar oude Mimosa op haar website. Het product is de laatste aanvulling op het productenscala van het bedrijf als het gaat om 'email information archiving, e-discovery, regulatory compliance, business continuity, and storage optimization'. Goede bestandsarchivering kan veel opleveren voor bedrijven die met enorme gegevensoverload te maken hebben en hoge externe eisen ervaren voor hun opslag. Gebruikersbestanden zijn vaak verspreid over desktops en servers, waardoor bestandsarchivering traditioneel een kostbare front-line opslag vereist. Uiteraard geldt dit niet daar waar voor deze bestanden ECM-oplossingen worden gebruikt. Desalniettemin vereisen dit soort bestanden een zeer snelle toegang. Om vervolgens te verhinderen dat de bestanden corrupt raken, wordt de otevlucht genomen tot hele dure front-line opslagmogelijkheden.


'Mimosa's stubbing technology, however, not only eliminates the corruption issue, but offers greater archiving flexibility', zo stelt de leverancier. 'NearPoint FSA lets enterprise set policies to crawl file shares for archiving documents to cheaper storage based on various criteria including size, age, access date and type. Users can use a stub, not use a stub or use an URL tag without impacting information accessibility or availability. Administrators can then leave the much smaller stubbed files on the file system. That provides close access while also freeing up storage resources', aldus de website. 'Archiving files with stubs is one of the rare technologies that delivers both business and technology benefits as it helps enterprise meet compliance needs and also leads to lower-cost storage benefits', zo zegt Brian Babineau, analist bij Enterprise Storage Group. 'It's inefficient and expensive to save all unstructured information on primary file servers'. Een goede archivering wordt des te belangrijker daar de voorspellingen over de gegevensgroei exorbitant zijn. ESG stelt dat 'businesses' archived data could exceed more than 30 petabytes by 2012, or more than 30 million gigabytes'. Het is niet verrassend dat de '$1.7 billion market for e-mail archiving will triple by 2012'. Volgens IDC is Zantaz de marktleider in 'content archiving and electronic discovery solutions'. Maar Zantaz heeft maar 25 % marktaandeel, dus er blijft meer dan voldoende ruimte over. 'They're [Mimosa] a fresh new face that's getting good traction as they have a secret sauce', zo zegt Carolyn Dicenzo, analist bij Gartner. 'Not only does Mimosa's technology provide file archiving capabilities, the tool also provides continual data protection (CDP) for Exchange environments. … For those in the mid market who don't have a recovery or CDP tool, that's a differentiator'. De concurrentie op de archiveringsmarkt neemt alleen maar toe; in hoeverre deze oplossingen ook records management functionaliteiten bieden valt nog te bezien. Over het algemeen valt er een duidelijk onderscheid te constateren tussen de 'archiving'-oplossingen (oneerbiedig: veredelde opslag-oplossingen genoemd) en de records management-oplossingen, waar veel meer mogelijkheden voor metadatering e.d. Bestaan. De 'archiving'-oplossingen zijn echter veel meer geautomatiseerd, vereisen veel minder menselijke inbreng.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.