Acer gaat Microsoft beconcurreren met Android

5 juni 2009

Acer lanceert nog in het derde kwartaal van dit jaar een netbook die uitgerust is met het besturingssysteem Android, dat onder andere met medewerking van Google ontwikkeld werd. Dat meldt een topman van Acer in de marge van de Computex-beurs in Taiwan. 'Het was al bekend dat Acer experimenteerde met Android op meerdere apparaten, en dat de fabrikant later dit jaar met Android-smartphones op de markt komt. Eind april liet Acer echter nog weten dat het te vroeg was om te bevestigen dat er netbooks met Googles OS zouden komen', zo wordt op Tweakers.net gemeld. De aankondiging werd gedaan door Jim Wong, de president van Acers divisie voor IT-producten. Wong liet weten dat een van de redenen is dat Acer het besluit genomen heeft is dat het besturingssysteem 'ongelooflijk snel draadloos verbinding met internet kan maken'. Hij zei verder dat hij geloofde dat Android een grote rol gaat spelen bij de groei van de netbookmarkt. Over de specificaties van de komende netbook liet Acer niets los, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het model over een touchscreen gaat beschikken, gezien de mogelijkheden met touchscreens van het besturingssysteem.


Meerdere fabrikanten, waaronder Dell en Asus, werken aan Android-netbooks. Lang werd gedacht dat de eerste mini-notebook met het OS de Alpha 680 van de Chinese fabrikant SkyTone zou worden: deze komt in augustus op de markt. Mogelijk verschijnt de Acer-netbook dus eerder. 'The development of Android netbooks indicates that the software is powerful enough to replace Windows, which runs about 90 percent of the world’s personal computers. Google’s move into PC operating systems escalates the pressure on Microsoft as it prepares to introduce Windows 7', zo zegt Calvin Huang, een analist van de Daiwa Securities Group Inc. 'This is a negative and may force Microsoft to lower the price of Windows 7. 'More and more vendors are adopting Android and non-Windows in their products, so this is a very good chance for Android to penetrate the PC market'. En opnieuw wordt Microsoft op een van haar kernmarkten aangevallen door Google. 'Competition in the marketplace is good and people have the right to choose software that is best for them', zo zegt Amelia Agrawal, een woordvoerster voor Microsoft. 'Microsoft remains confident that people will keep buying Windows, as evidenced by the robust Windows growth on small notebook Pcs'. Android is gebaseerd op Linux. 'Anyone can take the Android platform and add code or download it to create a mobile device without restrictions', zo verklaart Google. 'We look forward to seeing what contributions are made and how an open platform spurs innovation'.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.