Opslagkosten kunnen ‘groene’ IT belemmeren

10 april 2008

Het evalueren van oudere, bestaande opslagprocessen en het onderzoeken van nieuwe technologie leid tot lange to-do-lijsten voor IT managers. Met het in ras tempo stijgen van de energiekosten en het meer milieubewust denken van veel bedrijven wordt 'groene' IT iets meer dan een 'buzzword' of een hype. Desalniettemin, volgens de meeste experts die op de Storage Networking World -conferentie deze week hun opwachting maakten wordt het tijd dat bedrijven, als ze echt serieus werk willen maken met het terug brengen van hun energiekosten, activiteiten daartoe ondernemen en niet langer er alleen maar over praten. 'It's now about getting it done', zo zegt ESG-analist Mark Peters. Peters stelde dat dat betekende dat bedrijven er goed aan deden 'more strategic about storage' te worden, 'and putting forward what's possible to the corporate level so they understand that IT can help reduce the power and utility costs in computing environments'. Wat wel duidelijk is geworden de laatste maanden is dat 'groene' IT voor veel bedrijven een prioriteit geworden is. Vorig jaar stelde IBM een miljard dollar per jaar beschikbaar voor technologie om energie te besparen. Het bedrijf strad samen met HP, Intel en Dell ook in The Climate Savers Computing Initiative, een poging van de computerindustrie om het energieverbruik terug te dringen.


Ondertussen investeerde HP in Thermal Zone Mapping, een tool die problemen onderkent in het rekencentrum daar waar het het beperken van energiegebruik betreft. Het draagt allemaal bij aan de bestrijding van overbodig energieverbruik, maar bedrijven kunnen veel meer doen aangaande energiebesparing, zo zegt Peters. 'The real trick is to win greater management buy-in by showing how IT has made progress in energy conservation thanks to increased efficiency. For instance, companies can make greater headway in solving power and cooling issues more effectively in the storage environment', zo vervolgt Peters. 'While some aspects of storage — hardware, especially — are becoming cheaper, electricity expenses are climbing. The goal, then, should be to find technologies that can help mitigate those costs'. En hij voegde er aan toe 'that server virtualization could have an unexpectedly large impact on power consumption. Without virtualization, datacenter power is split almost evenly among servers, storage and networking components. But when virtualization comes into play, that ratio changes dramatically', zo zegt hij, waarbij hij onderzoek aanhaalde dat stelde dat servers dan maar verantwoordelijk worden voor maar toen procent van de energiebenodigdheden. 'At the same time, networking power consumption spikes from 35 percent to 40 percent, while storage power requirements grow even more prominent in the mix: from 35 to 50 percent. Server consolidation drives more networked storage, so storage power costs go up', zo verklaarde Peters. 'As a result, enterprises can cut costs by weeding out inefficient storage processes while exploring new options, like storage virtualization and optimization. Take the time and think about your backup process, and start deleting things that you don't need. Start doing some of the easy things you can do to lower costs'. En wat al langer is aangetoond, en wat Peter hier ook meldt: 'Thin provisioning, data compression and intelligent tiered storage also can factor in cutting power expenses'. En IT moet zich vooral niet druk maken omdat het adopteren van deze nieuwe technologie leidt tot het moeten vragen van meer geld. 'Don't tell your CEO how much percentage IT is saving in power costs', zo zei hij. 'Tell them how much money a new technology could save. Green IT is all about effective and efficient power use'. En dat is een waarheid als een koe, zoals ik al eens eerder heb gemeld.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.