‘Sociaal’ zoeken: Yahoo zoekt hulp van database-expert.

26 juli 2006

In de continue strijd met Google's dominante positie in de markt gaat Yahoo een nieuw wapen inzetten. Het bedrijf heeft Raghu Ramakrishnan aangetrokken om het 'sociaal' zoeken te verbeteren. 'Raghu is a world-renowned expert in database systems and data mining with a passion for social search that perfectly aligns with Yahoo!'s vision for the future', zo zegt zijn toekomstige baas Prabhakar Raghavan, hoofd van Yahoo! Research. 'The combination of Raghu's expertise and Yahoo!'s huge user base and data assets will provide tremendous insight into new ways to create value for our users'. Ramakrishnan komt van de Universiteit van Wisconsin-Madison, waar hij hoogleraar was in 'computer science' en mede-oprichter van het Data Mining Institute

Hij zal zijn uitgebreide kennis met privacy, data mining en online community-systemen aanwenden om de kwaliteit van de Yahoo-omgeving te verhogen. 'We are proud and excited to have someone of Raghu's academic caliber and entrepreneurial approach to help Yahoo! Research with our commitment to building the new science of the Internet', zegt Usama Fayyad, Chief Data Officer van Yahoo. 'Raghu joins a rapidly growing assembly of the leading thinkers and scientists in key fields of this new emerging science who have chosen to join Yahoo! to deliver on this ambitious goal and to help build innovative products and services that are essential to consumers' lives'. De zoekmethode houdt in dat naast computeralgoritmes de collectieve kennis van de gebruikers toegepast wordt om betere resultaten te genereren. Ramakrishnans doel is om het zoeken op internet zo natuurlijk mogelijk te maken voor gebruikers, aangezien er volgens hem nog een grote kloof zit tussen hoe mensen denken en hoe zoekmachines gebruikt moeten worden. Zijn nieuwe werkgever geeft hem veel potentieel bruikbare data om mee aan de slag te gaan. 'Yahoo! fosters an open environment for innovation, engaging the top thinkers in data mining, microeconomics and other fields to shape the future of the Web' zei Ramakrishnan. 'This is the perfect opportunity to apply my interests and experiences in social search and database management to help people connect to other people and to the information they need, making the Web a natural extension of their everyday communities'. Raghu Ramakrishnan zal de functie bekleden van vice-president en wetenschappelijk staflid, en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de strategie op het vlak van sociaal zoeken. In 1999 heeft hij samen met anderen QUIQ opgericht, een bedrijf dat zich bezighield met pionierswerk op het gebied van online vraag-antwoord- en kennisbeheergemeenschappen en gezamenlijke klantenondersteuning.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.