‘Der Kinder der Toxic City’

Een ZDF documentaire over het technologische afval, afgevoerd naar Ghana, en daar gesloopt voor de winning van koper en aluminium tegen werkelijk schrikbarende omstandigheden. Toxic City wordt Agbogbloshie, een voorstad van de hoofdstad Accra, ook wel genoemd. ‘Es ist ein schmutziges Geschäft – in jeder Hinsicht. Europäische Reeder verschiffen Abfälle nach Afrika, wo die Fracht illegal entsorgt wird. Giftige Schwermetalle verseuchen die Menschen, die Böden, die Flüsse und die Fische – und die Händler verdienen dabei ein Vermögen’. Recycling van electronica, hoezeer ook nagestreefd, is nog ver weg. Het vervuilt niet alleen de omgeving, het is ook een enorm gezondheidsrisico. Een documentaire die ogen opent voor de zwarte, smerige en liefst verzwegen kant van informatietechnologische voorspoed…. 
 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.