Google’s datacenters

Google heeft een speciale pagina ingericht waarop het informatie en beeldmateriaal deelt omtrent zijn datacenters. In een historisch overzicht van 2001 tot nu kunnen bezoekers een kijkje nemen in ‘het fysieke internet’, zoals Google zelf aangeeft. Via Street View is een digitale rondleiding mogelijk door het Google-datacenter in Lenoir, in de Amerikaanse staat North Carolina.

Google publiceert al sinds 2008 gegevens over het energieverbruik van zijn datacenters. Daar voegt de zoekgigant nu een fotoreportage aan toe, gemaakt door de van oorsprong Chinese fotografe Connie Zhou. In samenwerking met Wired is ook een achtergrondartikel over de geschiedenis en evolutie van de infrastructuur van Google verschenen.

De Streetview-mogelijkheid wordt in deze video getoond, maar je kunt ook zelf die tocht maken:


Wij nemen hier ook enkele van deze foto’s op, om een beeld te scheppen van wat een datacenter nu eigenlijk is.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.