Einde van persoonlijke mailarchieven

Microsoft laat systeembeheerders lokale Outlook-gegevens opsporen en importeren op de Exchange-server. De tool moet PST-bestanden de nek omdraaien, want die zijn beheerders een doorn in het oog.

Microsoft zegt dat systeembeheerders zelf vragen om een einde te maken aan lokale PST-opslag. PST-bestanden (Personal Storage Table) worden gebruikt om emailarchieven lokaal te bewaren. Vanwege opslaglimieten op de Exchange-server kiezen gebruikers er vaak voor om hun email lokaal op te slaan. Voor beheerders is dat lastig, omdat lokaal bewaarde mails niet meegaan in de backup van de Exchange-server.

Speciaal daarvoor heeft Microsoft nu de gratis PST Capture tooluitgebracht. Met dat hulpprogramma kan het netwerk worden doorzocht naar lokaal opgeslagen emailarchieven (in PST-formaat), die kunnen vervolgens worden geïmporteerd op de Exchange-server van de organisatie.

Ook Microsoft zelf wil van het PST-formaat af. In een blogposting van de softwaregigant kondigt het Exchange Team aan dat het tijd is om afscheid te nemen van het bestandsformaat. Volgens het team ‘you made it clear that PST import is an important area for us to focus on moving forward. As we looked at the best ways to address this challenging need, we saw the great work that ISV partner, Red Gate, has done with their stellar solution. We determined that acquiring this product from Red Gate as a starting point was the best strategy to ensuring a quality product for you. We put Red Gate’s tool through further feature development and a rigorous testing process that included beta testing with customers, passing through our internal product security gates, and overall quality assurance. It’s now ready for prime time’.

Juist het importeren van lokale archieven kan een probleem zijn voor beheerders. Zij kunnen te maken krijgen met een tekort aan opslagruimte als juist de mails worden geïmporteerd van gebruikers die de ingestelde limiet willen omzeilen. Exchange 2010 biedt wel een optie die automatisch detecteert welke mails bewaard moeten worden volgens de richtlijnen van de organisatie. Of die ook daadwerkelijk in staat is volgens de regels van alchimistische appraisal mails te detecteren is nog maar zeer de vraag.

Exchange teamleden Ann Vu en Ankur Kothari geven uitleg over de PST Capture Tool.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.