Weer online

26 oktober 2009

We zijn – iets langer dan twee weken na dato – weer online !

Door een zeer gerichte Denial of Service aanval op onze provider werd diens server-netwerk volledig buiten werking gesteld. In combinatie met een kwaadwillende hack werden zowel de mail server als de webserver vernietigd. Beide diensten werken op dit moment weer, maar de teruggeplaatse versie van de website dateert van april 2008 !!!

Ondanks het feit dat er naast een mirror drie verschillende backups (waarvan twee op verschillende remote-servers) waren geplaatst bleek de website inclusief backups over een periode van anderhalf jaar niet meer te reconstrueren. Door een kleine bug in de backup-routine kon de hacker de verschillende wachtwoorden van de backup- en mirrorservers achterhalen, waarna na het wissen van de site ook die mirror en die backups werden vernietigd. Na allerlei maatregelen heeft mijn provider gisteren de site volgens een oude backup terug geplaats.

Wij zijn deze week druk bezig de vernietigde anderhalf jaar aan content handmatig te herstellen. De meeste content hebben wij hier op de een of andere manier nog beschikbaar.

We zullen volgende week maandag 2 november weer beginnen met het dagelijks plaatsen van actueel nieuws. Tot die tijd hopen wij zoveel mogelijk de site te herstellen in de status van begin oktober 2009.

Voor de daadwerkelijk vernietigde en niet meer te reconstrueren content (hooguit enkele links in het portal en een aantal nieuwsberichten uit 2008) bieden wij onze verontschuldigingen aan. Ondanks de best denkbare beveiliging (getoetst door verschillende beveiligingsfirma's) kan dit dus toch gebeuren !!!

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.