Beveiliging voor de ‘cloud’

1 juli 2009

Unisys heeft een strategie ontwikkeld die er in combinatie met eveneens nieuwe software voor moet zorgen dat cloud computing beter wordt beveiligd. Volgens Unisys zijn bedrijven huiverig om hun gegevensverwerking over te hevelen naar een cloud. De CIO's missen het overzicht en ze kunnen zich niet vergewissen van de veiligheid van de nieuwe verwerkingsomgeving. Daarom wordt de overstap naar een cloud meestal uitgesteld, ten faveure van gegevensverwerking binnenshuis waar alle beveiliging in eigen hand kan worden gehouden. De strategie is gebaseerd op Unisys Stealth, een innovatieve beschermingstechnologie die oorspronkelijk is ontworpen voor overheidsapplicaties. Via Stealth worden gegevens verborgen, waarbij de bits over meerdere pakketten worden verspreid. Hierdoor beweegt de data als het ware onzichtbaar door de netwerken. Onderscheppen van pakketjes is zinloos, omdat de afluisteraar geen idee heeft welke bits met welke andere bits moeten worden gecombineerd.


Unisys introduceert twee nieuwe componenten, die de strategie ondersteunen. Ten eerste de Unisys Secure Cloud Solutions, een beheerde cloud service die beveiliging van gegevens biedt aan iedere klant in een omgeving waar diverse klanten één IT-infrastructuur delen. De andere draagt de naam Cloud Transformation Services, een reeks diensten om gebruikers te helpen bij de beoordeling van de potentiële cloud computing opties. De uitkomst is een advies welke optie het beste past bij de behoefte en financiële mogelijkheden. 'Ik denk dat cloud computing de manier waarop bedrijven business en IT-services verkrijgen drastisch zal veranderen. Daarnaast zal het ook de wijze waarop IT-investeringen terugverdiend worden anders worden', zegt Rich Marcello, president, Unisys Systems and Technology. 'Onze klanten vertellen ons dat zij veel potentieel zien in het verplaatsen van bedrijfsapplicaties en data naar de cloud. Zij beschikken echter over de juiste beveiliging waardoor zijn niet voldoende vertrouwen hebben om dit door te zetten. Beveiliging zit in het DNA van Unisys, datacentertransformatie en applicatiemodernisatie zijn deel van ons erfgoed, en outsourcing en andere op maat gemaakte services voor specifieke bedrijfsbehoeften zijn onze kracht. Onze cloud-strategie is gebaseerd op al deze capaciteiten en helpt klanten de huidige belemmeringen in hun aannameproces van cloud computing te doorbreken. Wij bieden een complete reeks opties voor cloud services, terwijl kapitaalkosten worden verlaagd en operaties worden behouden'. Ten grondslag aan deze strategie ligt de Unisys Stealth security oplossing, een innovatieve databeschermingstechnologie ontworpen voor overheidsapplicaties en nu ook beschikbaar voor commerciële klanten. De Unisys Stealth technologie verbergt data op verschillende niveaus van authenticiteit en encryptie, en verdeelt de bits in meerdere pakketen. Hierdoor beweegt de data onzichtbaar door de netwerken en wordt het beschermt in de Unisys Secure Cloud. De Unisys cloud computing strategie maakt het voor klanten mogelijk te kiezen voor de datacenter computing servies die het beste past bij hun bedrijfsdoelen; van geautomatiseerde IT-infrastructuren in eigen beheer tot door Unisys beheerde cloud services. Door gebruik te maken van Unisys services en technologieën, kunnen organisaties een private cloud creëren binnen hun eigen datacenters, een public cloud via een veilige door Unisys beheerde cloud oplossing, of een hybrid cloud oplossing die het beste van zowel de private als public clous services combineert. In de Unisys Secure Cloud oplossing zit de Unisys Stealth technologie geïntegreerd waardoor verschillende klanten in een multi-gebruikersomgeving dezelfde IT-infrastructuur delen zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de blootstelling van hun data aan de andere gebruikers. Unisys heeft tevens plannen om de Secure Cloud Solution uit te rusten met een Stealth oplossing die data op storage area networks (SAN) beveiligd door dezelfde mogelijkheden te bieden voor 'data at rest' in een gevirtualiseerde storage omgeving. De Unisys Secure Cloud oplossing – gebaseerd op de Information Technology Infrastructure Library (ITIL) norm voor service management – maakt gebruik van geautomatiseerde en gevirtualiseerde mogelijkheden van Unisys real-time infrastructuur oplossingen. Hierdoor reageert de IT-infrastructuur automatisch op de veranderingen in de business omgeving. Het biedt daarnaast tevens een self-service portaal die het mogelijk maakt voor organisaties om IT-middelen in real-time te schalen.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.