Record Keeping & the fundamental fabrics of the universe

Eind 2012 zond BBC Horizon een tweedelige documentaire uit: Order & Disorder. De eerste aflevering ging over energie. De tweede aflevering, waarnaar we hier verwijzen, gaat over, zoals Jim Al Khalili, hoogleraar Theoretische Natuurkunde aan de Universiteit van Surrey, stelt: ‘one of the most important concepts in the world today – information’.

Hij laat zien hoe wij ‘harnessed the power of symbols, everything from the first alphabet to the electric telegraph through to the modern digital age’. En gedurende deze reis laat hij ons zien dat informatie niet enkel gaat om menselijke communicatie, maar dat verweven is in ‘the fabric of reality’ en dat ‘record keeping’ een van de mechanismen is waardoor informatie voldoet aan de fundamentele natuurkundige wetten.

Een ‘must see’ voor iedere informatieprofessional, omdat het blootlegt wat het belang is van informatie in deze wereld. De documentaire duurt een uur, maar de fenomenale presentatie van Al Khalili laat dat uur razendsnel voorbijgaan.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.