Learning about Archiving

Gogotraining.com biedt een enorme hoeveelheid online opleidingen aan. Een daarvan is ‘Archiving – Data Preservation, Economics, and Compliance’. Het is een interessant overzicht van het domein: gezien vanuit Amerikaans standpunt, maar wel duidelijk en goed te begrijpen. Het Gogo-kanaal op YouTube bevat alle modulen, maar die zijn uiteraard niet allemaal toegankelijk voor niet-betalende bezoekers. ik heb er twee gevonden die vrijelijk te zien zijn. Het ene gaat over de basisprincipes van Archiving en het verschil met backups. Het ander gaat over de economische aspecten ervan. Beide duren ongeveer een half uur.

Update 2 oktober 2014:
op het Gogotraining kanaal op YouTube zijn deze video’s verdwenen. Op de eigen website van GoGo is detraining nog steeds te vinden, maar blijken (m.u.v. de eerste module) de video’s achter een betaalmuur te zitten. Ik kan niet rechtstreeks verbinden met de betreffende video. Vandaar hier de link naar de cursus-site, waarop de eerste module gratis te zien is.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.