The Machine that changed the World

The Machine That Changed the World is de langste, meest uitgebreide en diepgaande documentaire over de geschiedenis en impact van de computer ooit gemaakt, maar is sinds de productie ervan in 1992 bijna onvindbaar. De enig overgebleven kopieen staan op VHS-banden in schoolbibliotheken of thuisbioscopen. In 2011 werd de gehele serie digitaal aangeboden op YouTube (gebaseerd op een eerdere publicatie door Andy Baio in 2008, maar die versie was bijna onvindbaar). De serie bestaat uit vijf delen, van bijna een uur elk.

Wikipedia stelt het volgende: ‘The first three episodes deal with the history of fully electronic general-purpose digital computers from the ENIAC through desktop microcomputers. The pre-history of such machines is examined in the first episode (‘Giant Brains’), and includes a discussion of the contributions of Charles Babbage, Ada Lovelace, Alan Turing, and others. The fourth episode (‘The Thinking Machine’) explores the topic of artificial intelligence. The fifth episode (‘The World at Your Fingertips’) explores the then-newly-emerging worldwide networking of computers’.

De video’s moeten in hun tijd worden gezien: begin jaren ’90. Als zodanig is het een must om deze films te bekijken. Ongeveer vijf uren film ! Veel plezier ermee !

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.