Kunstmatige intelligentie: de revolutie van machine-intelligentie ?

Kunstmatige intelligentie bepaalt steeds meer de uitvoering van werkzaamheden en wordt steeds meer gebruikt om mensen werkzaamheden uit handen te nemen. Maar het is veel meer !

Wikipedia noemt het: ‘the intelligence of machines and the branch of computer science that aims to create it. AI textbooks define the field as “the study and design of intelligent agents” where an intelligent agent is a system that perceives its environment and takes actions that maximize its chances of success.John McCarthy, who coined the term in 1955, defines it as “the science and engineering of making intelligent machines”‘.

Het is mijn stellige overtuiging dat ‘intelligent agents’ steeds meer de werkzaamheden van de mens in informatiebeherende functies zal gaan overnemen. Niet van vandaag op morgen, maar het zal wel gaan gebeuren.

De BBC maakte in 2007 een documentaire over de opkomst en potentie van kunstmatige intelligentie, die de moeite waard is om te bekijken. Het is een hele zit (een uur), maar de tijd vliegt.

Update: (14 juni 2012) de volledige, aaneengesloten video werd snel na publicatie op deze website van YouTube verwijderd. In plaats daarvan is de video slechts in delen te raadplegen. We laten die verschillende delen hieronder volgen.

 

 

 

 

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.