IBM lanceert de ‘Information Server’ als ‘way into the future’

18 oktober 2006

IBM zegt de eerste 'information server' te hebben ontwikkeld. Volgens het bedrijf zijn information servers ' the next big thing in infrastructure software'. In november zal het bedrijf de information server introduceren, een nieuw product dat volgens IBM door alle concurrenten zal worden nagebouwd. Het bericht van de release van de server werd gedaan op de IBM Information On Demand conferentie in Anaheim, Californië. De server gaat veel verder dan de gewone databases of file servers die traditioneel de informatie van specifieke applicaties opslaan. Volgens woordvoerders van IBM 'acts the information server more like a gateway to multiple information sources and can reformat data for specific purposes'. Zo kan via de information server een verkoopapplicatie worden doorzocht en kunnen de resultaten worden gecombineerd met data over voorraden uit verschillende andere bronnen. Tom Inman, vice president verantwoordelijk voor Information on Demand van IBM, stelt dat 'With the release of the IBM Information Server, the company is tying together several components into a single product'.

IBM heeft informatiemanagement als groeisector gedefinieerd voor de software en servicedivisies van het bedrijf. Het heeft diverse bedrijven gekocht om haar diensten- en softwarepakket te vervolmaken, inclusief FileNet, een van de grootste leveranciers van content managementsoftware. Inman stelde dat de information server 'specifically includes tools for 'cleansing' data into a desired format and managing 'metadata', which describes data in other sources'. Information server is gebaseerd op de gegevensintegratiesoftware die IBM verwierf door de aankoop van Ascential en enkele andere bedrijven. 'There are niche players that do these sorts of things, but nobody has the breadth and depth of IBM to put it together in one offering', zo ging Inman verder. Net zoals in het midden van de jaren '90 de applicatieservers ontwikkeld werden en een miljoenenmarkt werden, zullen de information servers met een brede set aan functionaliteiten een grote markt verwerven. De startprijs voor de server is $125.000, maar dat is wel inclusief IBM's DB2 database en de WebSphere applicatieserver. Volgens Inman is de information server een belangrijke mijlpaal in de pogingen van het bedrijf om organisaties in staat te stellen informatie te gebruiken als een strategisch wapen. 'It is the first unified software platform able to deliver all of the functions required to integrate, enrich and deliver trusted information for key business initiatives. It helps organizations derive more value from the complex, heterogeneous information spread across their systems by enabling them to understand their disparate data sources; cleanse data to ensure consistent quality; transform and restructure information for the intended use; and deliver data in the form needed'. Ambuj Goyal, van IBM Information Management, stelt dat 'Every aspect of a business depends heavily on information, yet most organizations lack access to information they can really trust to be complete, accurate and properly interpreted. IBM Information Server is a new kind of platform, built from experience with more than 5.000 customers, that allows organizations to turn complex, heterogeneous data into trusted information to drive new innovation, increase operational efficiency and lower risk'. IBM heeft de Information Server ontwikkeld om een belangrijk fundament te vormen voor Service Oriented Architectures (SOA). Information server heeft een uitgebreid testprogramma doorlopen waarbij meer dan 75 klanten en partners betrokken waren.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.