Bevlogen Bespiegelingen

De afgelopen dagen heb ik besteed aan het opnemen van een aantal columns/essays van mijn blog Bevlogen Bespiegelingen in deze website. De blog is over enkele weken niet meer beschikbaar.

Tijdens het verplaatsen en het doorlopen van de tekst bleek dat deze columns nog steeds een grote mate van actualiteit hebben, al hebben ze uiteraard wel wat last van de tijd die voorbij gegaan is. Ik heb tot 2018 regelmatig stukken tekst geplaatst, maar de ‘oudste’ stukken dateren van 2010 tot 2013.

Bij het doorlezen van deze teksten en het nalopen van alle aangebracht links naar gebruikte bronnen, kwam ik tot de conclusie dat vele links niet meer beschikbaar waren. Ik heb niet de moeite genomen na te zien in hoeverre ze eventueel in een of ander web-archief nog beschikbaar zijn. Dat zou wel heel veel tijd vergen. Daar waar de bron is verdwenen heb ik ook de link verwijderd. Waar deze eventueel te reconstrueren was (eventueel met gebruikmaking van andere bronnen) heb ik dat gedaan.

Vele blogs zijn gebaseerd op boeken die ik ten tijde van het bericht las of gelezen had en op basis waarvan ik soms ‘enigszins’ op hol sloeg.

Op deze wijze blijven de blogs in ieder geval bewaard op de plek waar de meeste van mijn publicaties terug te vinden zijn. Dat is iets wat ik zelf erg prettig vind.

En uiteraard:

De blog is ook terug te vinden op de website van het internet archive, hier namelijk.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.