‘Archivering is een commodity’

In het juli-augustusnummer van OD verscheen een artikel van Annemieke Adema, waarin ze verslag doet van een interview dat ze had met Geert-Jan van Bussel. Het interview ging over het lectoraat Digital Archiving & Compliance en de visie die daarin wordt gepresenteerd.

‘We zitten nu technologisch op een punt waarop volautomatische archivering mogelijk kan worden. Door studenten en het bedrijfsleven een multidisciplinair platform te bieden waarin samengewerkt kan worden aan prototypen, kunnen hier stappen in worden gezet. Het lectoraat wil dit platform bieden. Een lectoraat heeft de taak om vernieuwend te zijn voor het onderwijs door middel van praktijkgericht onderzoek’.  

Het artikel: Archivering is een commodity.

Citatie: Annemieke Adema, ‘Bijzonder Lectoraat Digital Archiving & Compliance. Archivering is een commodity’, OD, juli-augustus 2012, blz. 7-9.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.