Hackers Wanted

Hackers Wanted is een Amerikaanse documentaire uit 2008, die nooit de televisie bereikt heeft.  De documentaire werd geregisseerd en geschreven door Sam Bozzo. De film onderzoekt de oorsprong en aard van hackers en hacking door de avonturen van Adrian Lamo te volgen en zijn verhaal te contrasteren met dat van controversiele figuren in de geschiedenis. De oorsprobkelijke naam is ‘Can You Hack It ?”. De film heeft nooit een conventionele release gekregen, waarschijnlijk door conflicten tussen de producer en andere leden van het productieteam. De meestal genoemde reden is verschil van mening over de kwaliteit van het eindproduct. In mei 2010 verscheen een versie op BitTorrent. 

De film is interessant vanwege het historische overzicht dat het biedt en de effecten van de Amerikaanse angst voor terrorisme. De film duurt ongeveer 1 1/2 uur. We laten hier de volledige versie volgen.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.