Hackers: wizards of the electronic age

Steve Wozniak, Andy Hertzfeld, Bill Atkinson, Lee Felsenstein, Richard Stallman, Richard Greenblatt, Steven Levy en anderen als hoofdpersoon van een klassieke documentaire over de programmeurs die de personal computer lanceerden. Hackers doelt hier niet op kwaadwillende cybercriminelen. Het gaat om de ‘nerds’ die een doorbraak in technologie realiseerden en onze wereld veranderden. Sommigen werden onvoorstelbaar rijk, anderen vergaarden grote hoeveelheden kennis, maar weinig geld. De film werd geproduceerd een jaar of tien voordat het Internet zijn daadwerkelijke intrede maakte. Alle interviews werden gemaakt in een weekeinde in 1984, op de eerste Hackers Conference, georganiseerd door Steward Brand en Kebin Kelley, in Sausalito, California.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.