OpenStack: building a free massively scalable cloud computing platform

Cloudaanbieders willen een alternatief voor de gesloten oplossingen van Microsoft, VMware en Amazon: er zijn immers significante risico’s verbonden aan het gebruiken van één aanbieder. Er is behoefte aan een besturingssyteem dat zich als Linux van de cloud kan positioneren. Openstack van Nasa en Rackspace ontwikkelt zich snel in een halfjaarlijkse release-cycle en er wordt  geen poging gedaan aan te sluiten bij gesloten oplossingen zoals die van Amazon. Openstack zorgt ervoor dat potentiële gebruikers een duidelijk open source alternatief hebben.

Onderstaande video laat een presentatie zien van Soren Hansen, een van de ontwikkelaars van Openstack, die het volgende stelt over zijn presentatie: ‘We’ll take a detailed look at the architecture and dive into some of the challenges we’ve faced building a platform that is supposed to handle millions of gigabytes of data and millions of virtual machines, and how we’ve dealt with them’.

Het is een 50-minuten durende presentatie, maar ‘it’s worth your time’. Het beantwoordt nog lang niet alle vragen, maar het zorgt er wel voor dat de afhankelijkheid van cloud-leveranciers minder wordt en dat de ‘cloud’ meer ‘open’ wordt.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.